Meclis polisine özel kıyafet

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Aralık 2011 11:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muhafız ve Tören Taburunun, TBMM yerleşkesinden düzenlenen törenle ayrılmasıyla birlikte, güvenlik tamamen polise geçti. Askerin görevini de devralan Emniyet, güvenliği sağlamak amacıyla 540 olan personel sayısını 680'e çıkarttı. Ayrıca Meclis'te görev alan polisler için de özel bir kıyafet tasarlanıyor.

Meclisi 91 yıldır koruma görevi üstlenen askerlerin bu görevi, TBMM Başkanlığı İdari Teşkilat Kanunu'nun yürürlüğe girmesiyle sona erdi.

Kanunun yürürlüğe girmesinin ardından Meclisin güvenliğini sağlayan polisin sayısında da artışa gidildi. Meclise 5'i amir, 120'si polis memuru olmak üzere 125 ek personel alındı. Ayrıca, TBMM'ye bağlı olan İstanbul'daki Milli Saraylar için de 15 polis alınması planlanıyor.

Alınan bu polislerin yüzde 90'ı çevre emniyetinden sorumlu olacak, diğer polisler ise saygı nöbetinde bulunacak.

Ayrıca TBMM Koruma Daire Başkanlığı bünyesinde Dış Tesisleri Koruma Şube Müdürlüğünün de oluşturulması düşünülüyor. Şube Müdürlüğü, ilk Meclis, TBMM'nin bakanlıklardaki ek binası ve sosyal tesislerinden sorumlu olacak.

Mecliste görev alan polisler için de özel bir kıyafet tasarlanıyor. Estetik de gözönünde bulundurularak, daha rahat hizmet verilmesini sağlayacak türden kıyafet için çalışmalar sürüyor.

Yönetmelik gereğince TBMM'deki polisler, 6 yıl süreyle burada hizmetlerini sürdürecek. Yeni yasayla birlikte polisler, bundan sonra ek hizmet tazminatı alamayacak. Ancak yasadan önce Meclise girenler, tazminatlarını almaya devam edecek.

Meclis çevresinin, 24 saat kameralarla takip edilmesi de yine güvenlik önlemleri arasında yer alacak.

Bu arada taburdan boşalan yerin ne olarak kullanılacağı konusu da henüz netlik kazanmadı. Ancak trafik polisleri, gelen araçları, taburun boşalttığı ve daha önce eğitim alanı olarak kullanılan bölüme otopark olarak kullanmaları için yönlendirdi. Taburun olduğu bölüm de araç trafiğine açıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber